Συμβουλές Για Τα Δερμάτινα

Αγοράστε το δερμάτινο από κάποιο γνωστό κατάστημα. Συνήθως τα αποκλειστικά με δερμάτινα ρούχα είναι πιο εξειδικευμένα και έμπειρα με το δέρμα.

Ελέγξτε όσο γίνεται την ποιότητα, την ραφή και τη μυρωδιά του δερμάτινου.

Φυλάσσετε το ρούχο πάντα σε δροσερό και αεριζόμενο μέρος και όχι σε φως και ήλιο.

Συνήθως η αποθήκευση πρέπει να είναι σε μέρος που δεν έχει καμιά μορφή υγρασίας, διότι το δέρμα σαν ζωντανός οργανισμός μπορεί να μουχλιάσει. Επίσης προτείνεται εάν δεν υπάρχει κάποια θήκη υφασμάτινη που δίνεται κατά την αγορά σας, να αφήνετε το δερμάτινο ρούχο χωρίς να το τοποθετείται σε πλαστική σακούλα συσκευασίας.

Αποφύγετε να βραχεί το δερμάτινο σε περίπτωση που γίνει αυτό, αφήστε το να στεγνώσει μόνο του σε αέρα. Μη το βάλετε κοντά σε φωτιά ή σε καλοριφέρ. Επίσης να αποφεύγετε το σιδέρωμα στο σπίτι.

Το σουέτ - καστόρ για να μην λερώνουν στο γιακά από τον ιδρώτα και τα σωματικά λίπη, καλό είναι να έχετε ένα μικρό πρόσθετο γιακάδων, το οποίο αλλάζει εύκολα ή να φοράτε κάποιο μαντίλι λαιμού.

Η νάπα (το λείο δηλαδή δέρμα) καθαρίζεται τοπικά με βρεγμένο πανί (για τυχόν λεκέδες τύπου σκόνης - λάσπη ή ακόμα σάλτσας) με κάποιο γαλάκτωμα καθαρισμού προσώπου.

Τα δερμάτινα όταν τα καθαρίζουμε ή τα βάφουμε δεν επανέρχονται πότε στην αρχική τους κατάσταση για αυτό το λόγο η διαδικασία καθαρίσματος ή βαφή να γίνεται με μέτρο όσο το δυνατό σε πιο αραιά διαστήματα και πάντα με τη συμβουλή του καταστήματος που έγινε η αγορά, ή κάποιου έμπειρου καθαριστηρίου.

Τυχόν μικροπροβλήματα(σχίσιμο, κουμπιά φόδρα, φερμουάρ κτλ) αντιμετωπίζονται από το κατάστημα που το αγοράσετε είτε δωρεάν, είτε με κάποιο μικρό κόστος. Ποτέ να μη χρησιμοποιείτε κόλλα (τύπου uhu) γιατί καίγεται το δέρμα. Οτιδήποτε πρόβλημα σας τύχει στο δερμάτινο σας, η ποιο γρήγορη και αποτελεσματική λύση είναι να το πάτε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα και εκεί θα αποφασίσετε μαζί πως θα αντιμετωπίσετε την ζημιά που έχετε. Με χαρά να σας βοηθήσουμε σε ό,τι μπορεί να χρειαστείτε.

Αναλαμβάνουμε επισκευές δερμάτινων ανδρικών - γυναικείων καθώς και γουναρικών